Különleges elnöki ajándék a Stockholm Resilience Center kutatóinak

A Stockholmi International Water Institute (SIWI) által idén augusztus végén is megszervezésre került a Víz Világhete című rendezvénysorozat, amelynek 1991 óta minden évben a svéd főváros ad otthont, és amin számos szervezet vesz részt, felhívva a figyelmet vizeink védelmére. A rendezvényen Magyarország Köztársasági Elnöke, Áder János tartott nyitó előadást. Az államfő a látogatása során az Olvadó jövőnk című fotókiállításunk egyik általam jegyzett képét ajándékozta Stockholmi Egyetem fenntarthatósági kutatásokkal foglalkozó tudományos központja (Stockholm Resilience Center) kutatóinak.

Elolvasom

Sajnos tovább romlott a helyzet: 2018-ban augusztus 1-re esett a túlfogyasztás napja

Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. „Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Elolvasom

Közel 20 ezer látogató az Olvadó jövőnk fotókiállításon

2018. július 3-án lekerültek a fotók a Magyar Természettudományi Múzeum Kupola Termének falairól. A Múzeumok Éjszakáját is magába foglalóan, bő két hónapig volt látható a tárlat. Köszönjük a nagy és megtisztelő érdeklődést!

Elolvasom

Olvadó jövőnk – fotóim a Természettudományi Múzeumban

Április 20-án 11 órakor nyílik meg Kércz Tiborral közös fotókiállításunk a Magyar Természettudományi Múzeumban (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.), Olvadó jövőnk – Az Északi és Déli sarkvidék törékeny jelene címmel. 

Elolvasom

2018: a klímaváltozás elleni harc éve

A Magyar Természettudományi Múzeum idén a klímaváltozást választotta fő témájául. A múzeum közleménye szerint Földünk és az emberiség egyik legégetőbb, legfontosabb feladata a klímaváltozás mértékének csökkentése. Naponta szembesülünk a hírekben a kibillentett természet válasz-reakcióival, melyek világszerte különböző formákban jelentkeznek.

Elolvasom

2017-ben augusztus 2-re esett a túlfogyasztás napja

Lényegesen több erőforrást használunk fel, mint amennyit a Föld képes újratermelni. Az emberi tevékenység drasztikusan megváltoztatja a bolygó klímáját és folyamatosan pusztítja a természeti erőforrásokat.

Elolvasom

Iratkozz fel hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevélre, így mindig értesülhetsz róla, ha a honlap érdekes, új tartalommal bővül – legyen az friss képi anyag a galériában, aktuális hír vagy egy közelgő esemény!

Kapcsolat

Kérdésed van? Elmondanád a véleményed a fotóimról? Netalán utazást tervezel az általam felkeresett helyekre, és tanácsra, ötletre szorulsz? Lépj kapcsolatba velem!

Kapcsolat